• Gratis verzending vanaf €250,-
  • Orderkorting
  • Actuele voorraadindicatie
  • Voor 15:00 besteld, morgen geleverd
GN 817.6 Blokkeerbout met sensor

Blokkeerbouten met sensor voor positiebewaking


Blokkeerbouten hebben vaak een veiligheidsfunctie – maar ook in andere situaties kan het belangrijk zijn een terugkoppeling te krijgen over de positie. Met de nieuwe GN 817.6 serie maakt Elesa+Ganter nu ook automatische statuschecks mogelijk.


Een volledig nieuwe blokkeerbout? Ja en nee: het nieuwe Elesa+Ganter standaard onderdeel GN 817.6 biedt de vertrouwde basisfuncties van een blokkeerbout die je gewend bent, met als toevoeging een ingebouwde sensor. Deze geeft de positie van de pin door via een elektrisch signaal dat weer via een kabelverbinding bij een M8 standaard aansluiting eindigt. De driedraadse signaaloverdracht via de kabel was een bewuste keuze van Elesa+Ganter. Deze is namelijk veiliger, steviger en bovenal, makkelijker te integreren dan een draadloze verbinding.


Zodra de pin bij uitvoering op twee derde van de bout zit, meldt de sensor een goedkeuring door middel van een LED verlichting op het scherm en een signaal naar de control unit via de kabel. Een kleine permanente magneet is samen met de sensor verantwoordelijk voor de positiebewaking. De sensor bevindt zich in de ringgroef onder de zwarte bedieningsknop en is vastgezet met een clip. De gebruiker is vrij om de richting van de sensor te kiezen door de kabel zodanig te draaien naar de gewenste inbouwsituatie.


De blokkeerbout is beschikbaar met en zonder rustpositie, en in alle standaard maten tussen 4 en 16 millimeter pin diameter en draadstift van M8 tot M24. Hierdoor is dit product geschikt voor alle mogelijke toepassingen. Dankzij de standaard maten, kan de blokkeerbout zonder moeite een oud model vervangen. Alle varianten zijn gemaakt van roestvast staal. Dit is een bewuste keuze omdat dit materiaal zo min mogelijk invloed heeft op de ingebouwde magneet waardoor de werking van de sensor minimaal wordt verstoord.