• Gratis verzending vanaf €250,-
  • Orderkorting
  • Actuele voorraadindicatie
  • Voor 15:00 besteld, morgen geleverd

Over Elesa+Ganter

Elesa+Ganter is dé standaard op de markt van industriële machineonderdelen. Met aandacht voor detail, een ongeëvenaard diep assortiment, het beste advies, de hoogste beschikbaarheid en het grootste bestelgemak, leveren wij een belangrijke bijdrage aan de Nederlandse maakindustrie.

Elesa+Ganter is hét aanspreekpunt in de maakindustrie en één van de belangrijkste toeleveranciers van kwalitatief duurzame machine- en bedieningsonderdelen in Nederland. Klanten kunnen ons zien als een goed alternatief voor een technische groothandel

Elesa+Ganter is de wereldwijde verkoopsamenwerking tussen Elesa S.p.A. (Italië) en Otto Ganter GmbH & Co. KG (Duitsland). Na een succesvolle samenwerking van meer dan 20 jaar, begonnen de twee bedrijven in 1995 een gecombineerd productassortiment en een gemeenschappelijk verkoopnetwerk onder de merknaam Elesa+Ganter. In 1996 ontstond daardoor de oprichting van een eerste Elesa+Ganter filiaal in Oostenrijk en de eerste catalogus. Hiermee werd Elesa+Ganter officieel als één merk ingeschreven. Klanten uit de hele wereld begonnen Elesa+Ganter al snel te waarderen. Dochterondernemingen werden na Oostenrijk ook opgericht in Spanje, Polen en vervolgens in China, Tsjechië, India, Turkije en Nederland.


Elesa+Ganter in Nederland

De onderdelen van Elesa en Ganter vonden de weg naar de Nederlandse machinebouwers via Drabbe B.V. (in 2022 omgezet naar Elesa+Ganter B.V.). De officiële samenwerking met Ganter in Nederland begon op 24 maart 1965. Op 19 mei 1977 volgde het eerste contract met Elesa. Familiebedrijven Elesa en Ganter zijn al meer dan 45 jaar belangrijke leveranciers in Nederland. Het was voor ons dan ook niet meer dan logisch om deze samenwerking te intensiveren. In 2018 zijn wij deel gaan uitmaken van de Elesa+Ganter groep. En op 10 juni 2022 zijn wij officieel verder gegaan onder de naam Elesa+Ganter. We bieden onze klanten een breed assortiment, kwalitatief duurzame producten, jarenlange technische expertise en advies. 


Ons assortiment bestaat uit meer dan 100.000 producten variërend van machinevoeten, deurscharnieren, veiligheidsscharnieren, handgrepen en handwielen in diverse materialen van aluminium, gietijzer, metaal, roestvast staal en kunststof tot aan beschermkappen en beschermpluggen tegen vuil en water.


Klanten beoordelen ons als innovatief, vakkundig en klantgericht en daar zijn we trots op.


Lees hoe het allemaal begon...


Drabbe is dé standaard op de markt van industriële machineonderdelen. Met aandacht voor detail, een ongeëvenaard diep assortiment, het beste advies, de hoogste beschikbaarheid en het grootste bestelgemak, leveren wij een belangrijke bijdrage aan de Nederlandse maakindustrie.

Al 90 jaar is Drabbe hét aanspreekpunt in de maakindustrie en inmiddels uitgegroeid tot één van de belangrijkste toeleveranciers van kwalitatief duurzame machine- en bedieningsonderdelen in Nederland.

In 2018 zijn wij deel gaan uitmaken van de Elesa+Ganter groep. Elesa+Ganter is een joint venture tussen twee marktleiders op het gebied van kunststof en metalen machineonderdelen. Familiebedrijven Elesa en Ganter zijn al meer dan 45 jaar de belangrijkste leveranciers van Drabbe. Het intensiveren van deze samenwerking was dan ook een logische volgende stap. We bieden onze klanten een breed assortiment, kwalitatief duurzame producten, jarenlange technische expertise en advies. 

Ons assortiment bestaat uit meer dan 80.000 producten variërend van machinevoeten, deurscharnieren, veiligheidsscharnieren, handgrepen en handwielen in diverse materialen van aluminium, gietijzer, metaal, roestvast staal en kunststof tot aan beschermkappen en beschermpluggen tegen vuil en water.

Klanten beoordelen ons als innovatief, vakkundig en klantgericht en daar zijn we trots op.

Lees hoe het allemaal begon...

Medewerker van Drabbe toont een blokkeerbout aan de camera

Dé specialist in machinecomponenten


Na 90 jaar zelfstandigheid is Drabbe in 2018 deel gaan uitmaken van de Elesa+Ganter groep. Elesa+Ganter is een joint venture tussen twee marktleiders op het gebied van kunststof en metalen machineonderdelen. Familiebedrijven Elesa en Ganter zijn al meer dan 45 jaar de belangrijkste leveranciers van Drabbe BV. Het intensiveren van deze samenwerking was dan ook een logische volgende stap.

We bieden onze klanten een breed assortiment, kwalitatief duurzame producten, jarenlange technische expertise en advies. Onze missie anno nu? Mensen, middelen en producten verbinden voor de optimale oplossing!

Contactgegevens

Drabbe BV
Gildeweg 4
2632 BA Nootdorp

Nederland

T: 070 - 387 76 06
@: info@drabbe.nl