• Gratis verzending vanaf €250,-
  • Orderkorting
  • Actuele voorraadindicatie
  • Voor 15:00 besteld, morgen geleverd

Geschiedenis

Elesa+Ganter is een joint venture tussen twee marktleiders op het gebied van kunststof en metalen machineonderdelen. De combinatie van de knowhow van Elesa op het gebied van ontwerp en fabricage van technische kunststoffen met de expertise en precisie van Ganter op het gebied van metalen onderdelen maakt Elesa+Ganter tot een uniek assortiment.


Elesa+Ganter levert een breed assortiment kwalitatieve machineonderdelen aan engineers binnen uiteenlopende industrieën, van de voedingsindustrie tot de muziekindustrie, van zorg tot defensie.


Elesa+Ganter in Nederland

De historie van Elesa+Ganter in Nederland gaat terug naar het jaar 1928. Toen startte het bedrijf, wat begon onder de naam Drabbe & zoon met het verkopen van kwaliteitsgereedschap. Dit bedrijf is blijven groeien en is doorgegaan onder de naam Drabbe. In 2022 hebben wij afscheid genomen van de naam Drabbe en zijn wij verder gegaan als Elesa+Ganter.


Elesa+Ganter is de wereldwijde verkoopsamenwerking tussen Elesa S.p.A. (Italië) en Otto Ganter GmbH & Co. KG (Duitsland). Na een succesvolle samenwerking van meer dan 20 jaar, begonnen de twee bedrijven in 1995 een gecombineerd productassortiment en een gemeenschappelijk verkoopnetwerk onder de merknaam Elesa+Ganter. In 1996 ontstond daardoor de oprichting van een eerste Elesa+Ganter filiaal in Oostenrijk en de eerste catalogus. Hiermee werd Elesa+Ganter officieel als één merk ingeschreven. Klanten uit de hele wereld begonnen Elesa+Ganter al snel te waarderen. Dochterondernemingen werden na Oostenrijk ook opgericht in Spanje, Polen en vervolgens in China, Tsjechië, India, Turkije en Nederland.


De officiële samenwerking met Ganter in Nederland begon op 24 maart 1965. Op 19 mei 1977 volgde het eerste contract met Elesa. In 2018 zijn wij deel gaan uitmaken van de Elesa+Ganter groep. Familiebedrijven Elesa en Ganter zijn al meer dan 45 jaar belangrijke leveranciers in Nederland. Op 10 juni 2022 zijn wij officieel verder gegaan onder de naam Elesa+Ganter. We bieden onze klanten een breed assortiment, kwalitatief duurzame producten, jarenlange technische expertise en advies. 


Elesa+Ganter, één sterk merk

Elesa+Ganter is een gezamenlijke onderneming tussen twee marktleiders op het gebied van kunststof en metalen machineonderdelen. Familiebedrijven Elesa en Ganter werken al tientallen jaren samen om hun expertise te combineren. Met als doel markt synergiën te ontwikkelen die leiden tot de creatie van het breedste productassortiment dat wereldwijd beschikbaar is. Zeer betrouwbare producten met een perfecte functionaliteit en een uniek design vormen de kenmerkende kwaliteitscode van Elesa+Ganter.


De dochterondernemingen van Elesa+Ganter beschikken over een team van specialisten, die voortdurend in contact staan met de moederbedrijven in Italië en Duitsland. Dit om speciale uitvoeringen of nieuwe technische oplossingen te ontwikkelen die voldoen aan de specifieke eisen van de klanten.


Twee bedrijven - Een wereld van standaard onderdelen

Sinds 80 jaar is Elesa de internationale leverancier voor standaardcomponenten bestemd voor de industriële uitrustig van mechanische- en de machinebouw. Een uitstekende combinatie van technologie en design heeft geleid tot een gevarieerd assortiment. Dit komt door de constante inzet om de ontwikkelingen op het gebied van engineering en hun verwerkingstechnologie te volgen.


Ganter heeft zijn expertise bewezen met meer dan 125 jaar marktleiderschap in standaardonderdelen voor elke sector van de industrie. Ganter werd in 1894 opgericht als een mechanische werkplaats en bracht al in 1912 de eerste catalogus voor standaardonderdelen uit - vijf jaar voor de oprichting van de Deutsche Industrie Norm (DIN).


Designed for Engineering

Het ontwerpen en produceren van technische oplossingen voor de mechanische industrie vertegenwoordigen de prestatie en het engagement van Elesa en Ganter. Een garantie voor toonaangevende voordelen voor de klanten.

Sterke punten:

Technologische achtergrond van de twee gevestigde moederbedrijven

Innovatie in combinatie met tientallen jaren ervaring

Uniek design

Geoptimaliseerd en breedste productassortiment van standaard machine-elementen, gedreven door de markt

Wereldwijd distributienetwerk

Volledige voorraadbeschikbaarheid met snelste levertijden

Oplossingen op maat

Perfecte service inclusief technische bijstand


Drabbe levert al sinds 1928 een breed assortiment kwalitatieve machineonderdelen aan engineers binnen uiteenlopende industrieën, van de voedingsindustrie tot de muziekindustrie, van zorg tot defensie. Sinds 2018 maakt Drabbe deel uit van de gerenommeerde Elesa+Ganter groep.

Duitse kwaliteit naar Nederland

Ons verhaal begint met Grootvader Bernard Drabbe. In een tijd waarin het vanzelfsprekend was dat je in vaders voetsporen trad, had Bernard geen affiniteit met de textielindustrie van zijn vader. Zijn passie lag in de techniek. Hij had bij verschillende technische bedrijven in Nederland stage gelopen, maar in Duitsland dáár gebeurde het. Bernards vader had goede connecties en regelde een stageplek voor hem in Duitsland. Hier kwam hij in aanraking met kwaliteitsgereedschap zoals we dat in Nederland nog niet kenden. Bernard had één doel: deze producten van hoogwaardige kwaliteit naar Nederland brengen. In 1928 opende hij de eerste Drabbe vestiging in zijn woonhuis in Voorburg.

Certificaat van Drabbe, geschiedenis

Professionaliseren van het familiebedrijf

Zoon Hans Drabbe was enthousiast over de idealen van zijn vader en kwam in 1957 in de zaak. Hij heeft het bedrijf verder geprofessionaliseerd. Zo heeft hij Drabbe uitgebreid met een aantal vaste medewerkers. In de jaren ’60 werd Drabbe dé erkende Nederlandse distributeur van Elesa+Ganter, wereldwijde marktleiders op het gebied van machinebouw. En in 1988 kreeg Drabbe zijn eerste officiële bedrijfspand in Voorburg.

Drabbe, uit de tijd vanaf 1957, onder Hans Drabbe, waar het bedrijf distributeur werd van E+G
Drabbe, uit de tijd vanaf 1957, onder Hans Drabbe, waar het bedrijf distributeur werd van E+G

Specialist in machineonderdelen

In 1989 kwam Maarten Drabbe in dienst en in 1995 nam hij het stokje over van vader Hans. En toen veranderde er iets in de markt. Het span- en klemgereedschap dat Bernard ooit naar Nederland bracht was inmiddels ook verkrijgbaar in de technische groothandel. Dit was het punt dat Maarten besloot te specialiseren in machine- en bedieningsonderdelen. Deze producten waren elders bijzaak en dit maakte Drabbe de specialist binnen de maakindustrie. Drabbe vernieuwde, ging ook andere A-merken aanbieden en trok meer medewerkers aan.

Drabbe, uit de tijd vanaf 1995, onder Maarten Drabbe

De optimale oplossing

Inmiddels is Drabbe gevestigd in Nootdorp en als specialist hét landelijke aanspreekpunt in machine- en bedieningsonderdelen. Na 90 jaar zelfstandigheid is Drabbe in 2018 deel gaan uitmaken van de Elesa+Ganter groep. Elesa+Ganter is een joint venture tussen twee marktleiders op het gebied van kunststof en metalen machineonderdelen. Familiebedrijven Elesa en Ganter zijn al meer dan 45 jaar de belangrijkste leveranciers van Drabbe BV. Het intensiveren van deze samenwerking was dan ook een logische volgende stap.

We bieden onze klanten een breed assortiment, kwalitatief duurzame producten, jarenlange technische expertise en advies.

Onze missie anno nu? Mensen, middelen en producten verbinden voor de optimale oplossing!

Drabbe, anno nu >

Drabbe, gevestigd aan de Gildeweg te Nootdorp