• Gratis verzending vanaf €250,-
  • Orderkorting
  • Actuele voorraadindicatie
  • Voor 15:00 besteld, morgen geleverd

Geleiderollers GN 753

Nieuw in het assortiment: geleiderollers GN 753. Deze geleiderollers zijn bedoeld voor het verplaatsen van kleine gewichten en worden bijvoorbeeld veel gebruikt in de aandrijftechniek. 


Verplaatsen van kleine gewichten

Alles wat gemakkelijk en zonder veel moeite te verplaatsen is werkt:

  • efficiënt;
  • ergonomisch;
  • en kenmerkt een hoge kwaliteit.

Dit is het geval bij duwen en uitschuiven van bijvoorbeeld kastlades, schermen en variabele wandbekleding maar ook in een machineomgeving of in laboratoria. De geleiderollers type GN 753 zijn bedoeld voor het verplaatsen van kleine gewichten en worden bijvoorbeeld veel gebruikt in de aandrijftechniek. Ze zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen en maten en zijn voorzien van een omsloten kogellager.


Soepel lopend en duurzaam

De geleiderollers zijn heel duurzaam. Ze kunnen met gemak een minimum aantal van 1 miljoen omwentelingen aan. De loopvlakken zijn gemaakt van Polyacetal (POM) en hebben afzonderlijke dwarsdoorsnedes. Naast de gladde versie zijn er ook holle, geribbelde en bolvormige versies verkrijgbaar, tevens passend bij de bijbehorende geleiderails. Dankzij de hoogwaardige kogellagers bewegen de rollers niet alleen soepel, ze zijn tevens heel stil en slijtvast. De rollers worden bevestigd door middel van een radiale, cilindrische boring, een eenzijdig gemonteerd draadeind of ook door een klinknagel (deze versie is uitsluitend op aanvraag verkrijgbaar). Eveneens belangrijk: de rollers zijn conform RoHs en daardoor geschikt voor nagenoeg elke toepassing. Het temperatuurbereik ligt tussen 0°C en 40°C.


Download persbericht als pdf