• Gratis verzending vanaf €250,-
  • Orderkorting
  • Actuele voorraadindicatie
  • Voor 15:00 besteld, morgen geleverd

GN 1050 snelkoppeling: een connectie die niet loslaat


Elesa+Ganter introduceert een nieuwe koppeling in haar productportfolio: GN 1050 snelkoppeling. Deze nieuwe koppeling vermindert de tijd die gemoeid is met het opzetten van apparatuur en productielijnen. Met de GN 1050 snelkoppeling kunnen componenten snel en veilig aan een machine of apparaat gemonteerd worden met slechts één klik. 


Snelkoppelingen worden vaak gebruikt bij evenementen om podiummateriaal snel op te kunnen bouwen en af te kunnen breken. Elesa+Ganter, uw specialist in standaardonderdelen, zag in dat dit voordeel kon worden benut voor industriële toepassingen. De snelsluiting bestaat uit twee elementen: de koppeling GN 1050 en de op maat gemaakte draadstift GN 1050.1. Een veiligheidsvergrendelingsknop beschermt de koppeling tegen onbedoeld openen. Wanneer de knop wordt ingedrukt, kan de huls axiaal worden bewogen om een in de inkeping aan de binnenzijde aangebrachte tapbout te ontgrendelen. Tegelijkertijd wordt een rode ring zichtbaar aan de buitenzijde om de ontgrendelde toestand aan te geven.


De tapeinden kunnen afzonderlijk worden aangeschaft, waardoor meerdere tapeinden met één koppeling kunnen worden gebruikt. Verschillende apparaten kunnen daardoor passend worden geplaatst, afhankelijk van het werkstuk. De koppelingen en tapbouten kunnen worden bevestigd met een draadstift (type A) of een inwendige draad (type I). De flens GN 1050.2, die de kracht gelijkmatig verdeelt, maakt verdere bevestigingsmogelijkheden toepasbaar.


De snelkoppeling wordt door Elesa+Ganter aangeboden in twee verschillende uitvoeringen: Versie F heeft een vaste lager voor een precies gepositioneerde bevestiging. Versie L met een losse lager waardoor een zekere mate van tolerantie ontstaat tussen de bevestigingspunten.


De snelkoppeling is standaard uitgevoerd in zwart geanodiseerd aluminium en is voorzien van een vergrendelingsmechanisme van verzinkt staal.


De hoogwaardige materialen en oppervlakteafwerkingen beschermen effectief tegen corrosie en slijtage en weerstaan axiale verbindingsbelastingen tot 35 kN. Andere individuele combinaties van materialen en kleuren kunnen door Elesa+Ganter worden geproduceerd in overeenstemming met de wensen van de klant. Bovendien komen er andere maten en uitvoeringen van de snelkoppelingen.