• Gratis verzending vanaf €250,-
  • Orderkorting
  • Actuele voorraadindicatie
  • Voor 15:00 besteld, morgen geleverd

Industriële wielen

Uitbreiding van het Elesa+Ganter assortiment voor een steeds diverser aanbod.

In fabrieksomgevingen is het belangrijk dat machines verplaatst kunnen worden zonder dat de veiligheid van de medewerkers in gevaar komt. Op het moment dat een machine makkelijk verplaatst kan worden zorgt dit voor efficiëntie op de werkvloer, maar ook voor meer productiviteit. De kans is namelijk groot dat het werk minder lang stil hoeft te liggen als een machine makkelijk verplaatst kan worden.


Om een machine makkelijk te verplaatsen heb je wielen nodig van hoge kwaliteit. De klanten van Elesa+Ganter kunnen rekenen op een divers assortiment met producten van een hoge kwaliteit die geschikt zijn voor verschillende sectoren.

 

Elesa+Ganter is bezig met het assortiment van industriële wielen steeds verder uit te breiden en te specialiseren. Hieronder staan de laatste toevoegingen.


Industrieel RE. F1 wiel


Het RE. F1 wiel is gemaakt van blauw geïnjecteerd polyurethaan met een technopolymeer middenbehuizing, is verkrijgbaar in diameters van 80 mm, 100 mm en 125 mm. Het wiel heeft een dynamisch draagvermogen van 750 N tot 1800 N in de versies met vaste plaatondersteuning of draaibaar in gegalvaniseerd staal, met of zonder rem.


De verminderde hardheid van de coating (Shore A voor de nieuwe RE. F1 tegenover de Shore D van de goed lopende RE. FF) maakt deze geschikt voor het makkelijk passeren van obstakels en tegelijkertijd garandeert een uitstekende rolweerstand en geluidsdemping tijdens gebruik. Tevens heeft het wiel een goede scheurweerstand. De RE. F1-serie is geschikt voor gebruik in omgevingen met de aanwezigheid van atmosferische stoffen, alcoholen en glycolen, zwakke organische en minerale zuren, water en verzadigde stoffen.


Uitbreiding assortiment met het RE.C6 wiel


De RE. C6 wielen voor algemeen gebruik met geïnjecteerde polyurethaan coating en technopolymeer middenbehuizing zijn verkrijgbaar met diameters van 40 mm, 50 mm en 60 mm en een dynamisch draagvermogen van 400 N tot 700 N. De wielen kunnen ook geleverd worden met plaatstalen steunen voor lichte belastingen (RE. C6-C) of als dubbelanker (RE. C6-G).


De uitstekende weerstand tegen veelvuldig reinigen maakt het RE. C6 wiel geschikt voor omgevingen waar het noodzakelijk is om de hygiëne te waarborgen in institutionele en industriële omgevingen. Ook in aanwezigheid van vochtigheid en chemische stoffen.


De RE. C7 wielen voor algemeen gebruik met anti-sporen gevulkaniseerd rubber coating en middenbehuizing in polypropyleen (PP) technopolymeer zijn verkrijgbaar met een diameter van 40 mm tot 80 mm. De serie wordt ook geleverd met verzinkt stalen vaste of draaiplaatbeugel (RE. C7-C) bestelwagen als dubbele beugel (RE. C7-G). Het wiel is geschikt voor het gebruik in vochtige omgevingen en in aanwezigheid van gemiddeld agressieve chemische stoffen.


ESD protected area wielen 


Verkrijgbaar met stalen beugel voor lichte lasten (RE. F5-N-ESD) of voor middelzware lasten (RE. F5-H-ESD) met of zonder rem. De RE. F5-ESD wielen hebben een statisch draagvermogen tot 8000N. Uitvoeringen met plaatbeugels maken sturen en vergrendelen naar behoefte mogelijk. Bovendien hebben deze wielen een uitstekende rolweerstand en elasticiteit, hoge weerstand tegen slijtage en scheuren.


Ze worden meestal gebruikt op wagens en bieden bescherming aan gevoelige elektronische apparatuur. De wielen zijn daarom geschikt voor toepassingen in "ESD protected area" (EPA) waar alle componenten die gevoelig zijn voor elektrostatische ontladingen moeten worden behandeld met een minimaal risico van schade.


ESD-wielen bieden maximale veiligheid voor de gebruiker, omdat statische elektriciteit rechtstreeks naar de grond wordt afgevoerd. Hierdoor worden statische schokken niet overgebracht op mensen. De ESD-wielen vinden toepassingen in de textiel- en verpakkingssector.


Ten slotte zijn standaard polyurethaan wielen en technopolymeer monolithische wielen uitgebreid met een variant met een roestvrijstalen steun in diameters van 150 en 200 mm.


RE.F1 Geïnjecteerde polyurethaan wielen

RE.F1 Geïnjecteerde polyurethaan wielen


RE.C6 Geïnjecteerde polyurethaan wielen

RE.C6 Geïnjecteerde polyurethaan wielen


RE.C7 Gevulkaniseerd rubber wielen

RE.C7 Gevulkaniseerd rubber wielen


RE.F5-ESD Polyurethaan wiel ESD

RE.F5-ESD Polyurethaan wiel ESD


RE.FF en RE.F8 zwenkwielen

RE.FF en RE.F8 zwenkwielen