• Gratis verzending vanaf €250,-
  • Orderkorting
  • Actuele voorraadindicatie
  • Voor 15:00 besteld, morgen geleverd

Lineaire geleiders voor langdurige precisie

Als nauwkeurige, stille en dynamische lineaire bewegingen vereist zijn, is het gebruik van lineaire geleiderailsystemen onmisbaar. Voor speciale toepassingen heeft Elesa+Ganter nu zijn modulaire systeem in roestvast staal geproduceerd. 


Ook al lijkt dat op het eerste gezicht wel zo, toch zijn niet alle lineaire geleiderailsystemen hetzelfde. Als je goed kijkt zie je dat de verschillen eerder in fundamentele aspecten dan in details zitten. Daarom biedt Elesa+Ganter een aantal verschillende modellen en uitvoeringen aan. 


De meest recente aanwinst is de roestvaststalen versie in de twee belangrijkste geleiderailhoogten van 30 en 45 mm. Deze geleiderails worden samengesteld uit exact op elkaar afgestemde componenten: de lineaire geleidingsrails GN 2492, de bijpassende rolgeleiders GN 2494 en de apart verkrijgbare stootrollen van thermoplastisch polyurethaan (TPU) plus de afzonderlijke looprollen met drie verschillende boringstypen. De uitzonderlijk stabiele geleidingsrails worden geproduceerd in een walsproces en zijn monteerbaar met het typische boringspatroon. Dit kan zelfs tot een raillengte van 2480 mm. De compacte rolgeleiders lopen veilig binnen de C-vormige rail, waarbij de verticale speling op de middelste rol kan worden ingesteld. Dit is een typisch Elesa+Ganter kenmerk. De kogellagers van de looprollen zijn afgedicht, levenslang gesmeerd en conform FDA (zoals aangegeven door de blauwe afdichtingen). Daardoor kunnen deze lineaire geleidingsrailsystemen zowel in corrosieve omgevingen als in zones met strenge hygiënevoorschriften worden gebruikt. 


Je kan de lineaire geleidingsrailsystemen van de GN 2422-serie individueel samenstellen. In dit geval zijn de C-vormige geleidingsrails GN 2422 verkrijgbaar in vier hoogtes en zijn vervaardigd uit niet-vervormbaar, verzinkt, gehard en geslepen staal. De bijpassende rolgeleiders GN 2424 zijn er in drie versies, elk met verstelbare middenrol. Alle rollen en vegers zijn afzonderlijk verkrijgbaar. Wanneer de vegers op de rolgeleiders zijn gemonteerd, verwijderen ze bij elke beweging vuil van de geleiderails, zodat een soepele beweging altijd verzekerd is.


Naast deze lineaire geleidingsrailsystemen die ontworpen zijn voor extreme eisen, heeft Elesa+Ganter natuurlijk ook eenvoudigere varianten in zijn assortiment. Deze varianten zijn ruimschoots voldoende voor standaardtoepassingen. De GN 1490 wordt aangeboden in twee hoogtes als complete set inclusief rail en geleider - in verzinkt staal of roestvast staal. Dankzij licht overgedimensioneerde rollen lopen de geleiders stil en precies binnen de C-profielen zonder speling. Ook de levenslange smering en de stofdichte afdichting van de rolgeleider leveren hier een waardevolle bijdrage.


Met deze drie modellen biedt Elesa+Ganter ideale oplossingen voor alle kwaliteitseisen en prijsklassen.