Modulaire rollenbanen voor een geruisloze werking

De modulaire ELEROLL® rollenbanen van Elesa+Ganter hebben vele voordelen, enkele van de belangrijkste voordelen zijn bijvoorbeeld: modulariteit, het monteren en vervangen van onderdelen gaat makkelijk en ze hebben een geruisloze werking.


De ELEROLL® rolelementen zijn snel en gemakkelijk te monteren, geschikt voor diverse toepassingen en gemaakt volgens de hoogste kwaliteitsnormen. De rolelementen worden vooral gebruikt voor het aanvoeren en afvoeren van voorwerpen in sectoren zoals de machinebouw, opslag- en orderverzamelsystemen, verpakkingsmachines en nog veel meer.


De hoofdcomponenten van Elesa+Ganter rollenbanen zijn de glij-elementen en rollenprofielen, verkrijgbaar met rollen of kogels. Deze opties bieden een verscheidenheid aan ontwerpoplossingen aan om de meeste machinebehoeften te voldoen. De aluminium rollenprofielen kunnen zware lasten dragen met een hoge doorbuigweerstand, zelfs wanneer ze niet volledig worden ondersteund door andere dragende elementen.


Het aanbod wordt aangevuld met talrijke accessoires voor de opbouw, monteren en remmenopsluitkanten en -koppen, die alle garant staan voor positionering, functionaliteit en veiligheid in de verschillende toepassingen.


De rolelementen van Elesa+Ganter zijn gemaakt van een technopolymeer op basis van polyamide. Dit garandeert een hoog draagvermogen en hantering van zware materialen. Daarnaast is er een optie om ze te maken van antikras thermoplastisch polyurethaan. Dit is bijzonder geschikt voor het hanteren van kwetsbare materialen zoals glas en hout.


De modulaire rollenbanen zijn ook verkrijgbaar met een kleinere rol dan de standaardversie van 25 mm (ø mm 14,5). Ze zijn ideaal voor het hanteren van materialen met een beperkt gewicht en beperkte afmetingen. De kleinere diameter van de rollen zorgt voor een vermindering van de trillingen en daardoor ook voor minder lawaai tijdens de behandeling van de materialen.


De kogelelementen zijn gemaakt van wit technopolymeer op basis van acetaalhars, waardoor het materiaal makkelijk in elke richting kan worden verplaatst.


De glijdende en geruisloze werking: de eigenschappen van de gebruikte materialen maken het mogelijk de wrijving tot een minimum te beperken. Hierdoor kunnen de rollen soepel glijden en geruisloos werken, zodat er geen smeermiddelen nodig zijn.