Nieuw! De MPI-R10-RF!

Een magnetisch meetsysteem met gegevensoverdracht via radiofrequentie


Elesa+Ganter streeft ernaar om met concrete oplossingen in te spelen op de talrijke eisen van verschillende sectoren.


Door de invoering van een standaardversie met radiofrequente datatransmissie is het bereik van magnetische systemen uitgebreid.


Het nieuwe MPI-R10-RF meetsysteem is aangesloten op de FC-MPI sensor en wordt gecombineerd met de M-BAND-10 magneetband. De MPI-R10-RF wordt gekenmerkt doordat deze makkelijk kan worden gemonteerd en gedemonteerd van een apparaat dankzij een paneel met een bevestigingsclip (ELESA-octrooi). Hierdoor zijn er geen schroeven nodig. De talrijke kenmerken van het display maken een eenvoudige instelling en een uitstekende aanpasbaarheid aan verschillende meet- en snijmachines mogelijk.


De installatie van het systeem verloopt snel en eenvoudig, aangezien er geen verbindingskabels tussen de besturingseenheid en de indicatoren nodig zijn.


De FC-MPI magnetische sensor is verkrijgbaar in verschillende lengtes. De inklikbare montage maakt de bevestiging aan het scherm erg makkelijk. Langs de magnetische M-BAND loopt een sensor die een nauwkeurige uitlijning en positionering mogelijk maakt. Hierdoor kunnen tijd en bewerkingsprocedures tot een minimum worden beperkt.


MPI-R10-RF kan via radiofrequentie (RF) communiceren met de besturingseenheid UC-RF en vormt zo een draadloos systeem voor de snelle positionering van machineonderdelen of voor multi-axiale metingen.


Daarom is het gebruik van dure kabels tussen de verschillende indicatoren en de regeleenheid niet nodig. De besturingseenheid UC-RF is voorzien van een standaardinterface voor de meest gebruikelijke industriële bussen die op de PLC kunnen worden aangesloten en wisselt informatie uit met maximaal 36 MPI-R10-RF. Hierdoor kunnen de verschillende doelposities op elk display en tegelijkertijd ook op de PLC worden weergeven. Hiermee is een volledige controle van alle machineposities gewaarborgd.  


MPI-R10-RF | Positie indicator met sensor voor magneetbandFC-MPI | Magneetsensor met kabel

M-BAND-10 | Magnetische band