• Gratis verzending vanaf €250,-
  • Orderkorting
  • Actuele voorraadindicatie
  • Voor 15:00 besteld, morgen geleverd

Nieuw M.2000-SWM-handvat met monostabiele schakelaar en LED-indicatorlicht geselecteerd door de ADI Design Index

Op maandag 6 november werd de ADI Design Index 2023-selectie gepresenteerd in Milaan als voorselectie voor de Compasso d'Oro (Gouden Kompas), de prestigieuze en oudste Italiaanse designprijs georganiseerd door ADI, de Vereniging voor Industrieel Ontwerp. Deze presentatie vond plaats tegen de achtergrond van de permanente tentoonstelling van het ADI Design Museum in Milaan, dat is opgericht om de catalogus van projecten die behoren tot de historische collectie van de Compasso d'Oro Award te behouden en te bevorderen. Deze collectie omvat onder andere twee ELESA-producten die de prijs in 1994 hebben gewonnen. De collectie wordt beschouwd als onderdeel van het nationale culturele erfgoed van Italië en wordt erkend door het Ministerie van Cultureel Erfgoed vanwege zijn uitzonderlijke artistieke en historische belang.

 

Elk jaar beoordeelt het Permanent Design Observatorium, een ADI-instelling bestaande uit verschillende panels van experts actief in heel Italië en centrale panels, alle Italiaanse ontwerpproductie. Deze ontwerpproductie wordt beoordeeld door een expertjury die producten selecteert die opvallen door hun originaliteit, functionele en typologische innovatie, toegepaste productieprocessen, gebruikte materialen en formele synthese. Er wordt bijzondere aandacht besteed aan producten die milieuvriendelijkheid, openbaar en sociaal belang, bruikbaarheid, interactie en Design for All aantonen.

 

Onder de 219 producten en diensten die zijn geselecteerd door het ADI Permanent Observatorium en verdeeld zijn over 14 verschillende thematische categorieën, bevindt zich de ELESA M.2000-SWM. Dit nieuwe handvat met een monostabiele schakelaar en LED-indicatorlicht is geselecteerd in de categorie 'werkplekontwerp'. Deze nieuwe en belangrijke erkenning bevestigt het hoge kwaliteitsniveau van de nieuwe technische oplossing van ELESA, die zich onderscheidt door het karakteristieke ontwerp en de innovatieve inhoud. Dit is reeds erkend door andere prestigieuze jury's, zoals de LEAP Design Award in de VS in 2022 en de IF Hannover in Duitsland in 2023.

 

Dit ELESA-project werd ook opgenomen onder de Lombardijnse Uitblinkers van Design 2023, een initiatief gecreëerd door de regio Lombardije in samenwerking met ADI LOMBARDIA om het belang van design te bevestigen in een van de meest geïndustrialiseerde regio's van Italië. Dit gaat niet alleen om het aantrekken van nieuwe investeringen, maar ook om het bevorderen van duurzaamheidsgerelateerde en toeristische groei.

 

De ADI Design Index-selectie werd vervolgens ook tentoongesteld in Rome bij de WeGil Space tot begin december, wat aangeeft dat we ook de beste ontwerpen in de hoofdstad willen bevorderen.


M.2000-SWM Beugelgreep met monostabiele elektrische schakelaar

Een handvat, veel functies

Het M.2000-SWM-handvat is een ideale combinatie van ergonomie, functionaliteit en compactheid met een modern ontwerp. De ovale doorsnede van het handvat biedt een ergonomische en veilige grip voor de hand van de operator, zelfs bij het dragen van werkhandschoenen. De gladde afwerking van het oppervlak maakt het gemakkelijker schoon te maken.

 

Het lichaam is gemaakt van UL-94 V0-gecertificeerde zelfdovende technopolymeer met microschakelaarknop; de diffuser met RGB LED is gemaakt van zelfdovend opaalkleurig polycarbonaat.

 

De montage op machinebeschermdeuren is de belangrijkste toepassing van de M.2000-SWM-handvatten, met het voordeel van een extra functionaliteit naast het eenvoudig openen en sluiten van machine deuren. Door op de knop te drukken, kan de operator toegang tot het beschermde gebied aanvragen via externe logica. Het voedingsschakelingcircuit wordt vervolgens onderbroken, waardoor de operator naar binnen kan.

 

De positieve actie NC (normally closed) schakelaar zorgt voor een correcte onderbreking van het voedingsschakelingcircuit. Het kan ook fungeren als een signaleringslichtkolom en als een bedieningskast met veiligheidscontacten.

 

Met de juiste elektrische aansluiting is het mogelijk om de kleuren van de LED-strip te configureren om de beschermingsstatus aan te geven.

 

De reeks omvat ook het aanvullende brughandvat zonder schakelaar - M.2000 - voor een esthetisch perfecte combinatie van beide.