Pneumatische spanners: duurzaam en betrouwbaar

Wij voegen regelmatig nieuwe producten aan ons assortiment standaard machineonderdelen toe. Zo spelen wij in op de veranderende gebruikerseisen en blijven wij bij met de laatste technische kenmerken. De pneumatische spanners hebben een aantal updates gekregen die vooral gericht zijn op een langere levensduur. Pneumatische spanners gebruik je voor malconstructies. Wij hebben deze belangrijke bevestigingssystemen al enige tijd in ons assortiment. De productfamilie is nu vernieuwd. De nieuwe variant heeft een langere levensduur en een hogere betrouwbaarheid. De belangrijkste verbetering betreft de pneumatische cilinder, die nu met een magnetische zuiger werkt en een T-sleuf in de behuizing heeft. Dankzij deze sleuf is het nu veel makkelijker om sensoren te bevestigen. De magnetische zuiger maakt het mogelijk om nauwkeurig de huidige positie op te vragen door de nieuwe en moderne GN 3380 sensor. De nieuwe sensor vervangt de vorige sensoren volledig. Natuurlijk kunnen ook andere sensoren nauwkeurig in de sleuf worden aangebracht.


Dankzij de nieuwe geslepen en geharde lagerbussen en lagerpennen heeft de GN 860 pneumatische spanner nu minder last van slijtage. Bij het testen van meer dan 250.000 cycli werden geen noemenswaardige veranderingen waargenomen. De plaatstalen behuizing is versterkt. Dit vermindert slijtage door trillingen tijdens het gebruik. Ook bij lagere belastingen maakt de sterke plaatstalen behuizing een verschil. En ten slotte zorgt de nieuwe eenrichtingsbegrenzer in de cilinder voor een soepele werking van de zuiger. De levensduur van de zuiger wordt hierdoor langer. 


De nieuwe pneumatische spanners zijn beschikbaar in de vertrouwde versies voor horizontale (GN 860) en verticale (GN 862) montage. Met de GN 862.1 beschikken wij ook over een versie die handmatige bediening toelaat.


In de auto-industrie of in pers- of lastoepassingen kunnen hoge spankrachten nodig zijn. Voor deze hoge spankrachten bieden wij de GN 864 krachtspanners aan. Als onderdeel van onze optimalisatiestrategie hebben wij hier twee waardevolle verbeteringen aangebracht. De behuizingen van de standaarduitvoeringen zijn niet langer zwart gecoat, maar chemisch vernikkeld. Dit verhoogt de corrosiebestendigheid aanzienlijk. Het type FG is speciaal ontworpen voor lasmallen. De PTFE-coating in een karakteristieke groene kleur verhindert het aanhechten van lasspatten. Dit is een nuttige aanvulling op de optioneel verkrijgbare beschermkappen, die ook in agressieve omgevingen een langdurige werking garanderen.