• Gratis verzending vanaf €250,-
  • Orderkorting
  • Actuele voorraadindicatie
  • Voor 15:00 besteld, morgen geleverd

R-E-RF Draadloos elektronische positie indicator wint de Duitse Designprijs 2023

Het DD52R-E-RF draadloze systeem werd door de jury van de German Design Award 2023 bekroond met de "Special Mention" in de categorie "Excellent Product Design - Industry" voor uitstekende ontwerpkwaliteit.

De German Design Award is de belangrijkste prijsuitreiking van de German Design Council. In de afgelopen 10 jaar heeft de wedstrijd een prominente plaats gekregen onder de meest prestigieuze internationale designprijzen, met als doel innovatieve designprojecten en -producten te belonen. Een internationale jury bestaande uit topdeskundigen uit alle ontwerpdisciplines erkent de winnaars met een hoog niveau van expertise in designinnovatie en een sterke focus op de behoeften van hun klanten en de markt.

Deelname aan de wedstrijd gebeurt op uitnodiging van de Raad zelf. De Raad selecteert kandidaten uit producten en diensten waarvan de kenmerken zich op bijzonder briljante wijze onderscheiden. Daarbij wordt gekeken naar het algemene concept van het project, de esthetiek, de functionaliteit en de duurzaamheid van het producten van het project.

Het nieuwe systeem van draadloze elektronische positie-indicatoren is het resultaat van een ambitieus project waarin het bedrijf vanaf het begin sterk de nadruk legde. Het is de laatste vernieuwing van een serie Elesa+Ganter positie-indicatoren, die vandaag tal van oplossingen biedt. Denk hierbij aan mechanische of elektronische indicatoren, zwaartekracht of positieve aandrijving.

Het systeem bestaat uit maximaal 36 elektronische positie-indicatoren die via radiofrequentie verbonden zijn met een externe besturingseenheid. Ze zijn ontworpen voor handmatige positionering van aandrijfassen op "slimme" machines waar vaak van formaat moet worden gewisseld. Minimale insteltijden en minder kosten voor machinestilstand bij formaatverandering leiden tot een hogere productiviteit van de fabriek, besparingen op middelen en een grotere efficiëntie. Er zijn geen verbindingskabels nodig, waardoor het milieu minder wordt belast en het systeem veel minder complex is. Uniek in zijn soort, het stelt je in staat om tijd te besparen en menselijke fouten te voorkomen tijdens het instellen in papierloze modus.

Deze belangrijke nieuwe erkenning voegt zich bij de andere prijzen voor industrieel design die de producten van het assortiment van Elesa+Ganter ontvingen. Dit bewijst dat het luisteren naar nieuwe eisen van de markt enerzijds en de vooruitstrevendheid waarmee bepaalde technologische uitdagingen worden aangegaan anderzijds, een constante inzet van Elesa+Ganter zijn.



DD52R-E-RF positie-indicator


UC-RF - Besturingseenheid voor DD52R-E-RF