• Gratis verzending vanaf €250,-
  • Orderkorting
  • Actuele voorraadindicatie
  • Voor 15:00 besteld, morgen geleverd

Snel beveiligen van hijs- en transportpunten met één druk op de knop

Ons assortiment is uitgebreid met zelfbeveiligende schroefdraad hijsogen voor het tillen, beveiligen en transporteren van objecten. Op elke plek waar werkstukken, gereedschappen of systeemcomponenten een schroefdraadgat hebben, kunnen de nieuwe schroefdraad hijsogen snel worden ingebracht als hijs- en transportpunt en net zo makkelijk weer worden verwijderd. Ze vormen een sneller en praktischer alternatief voor lastogen en opgelaste oogjes.


De nieuwe schroefdraad hijsogen GN 1133 en GN 1135 functioneren op een vergelijkbare manier als de bekende hijsogen GN 1130, die al jarenlang populair zijn als producten van Elesa+Ganter. In plaats van kogels worden deze nieuwe stiften elk op hun plek gehouden door vier veerbelaste schroefdraadelementen. Het indrukken van de veerbelaste aluminium knop zorgt ervoor dat de elementen intrekken in de stift, zodat deze kan worden ingebracht in een schroefdraadgat. Zodra de vergrendelknop weer wordt losgelaten, grijpen de elementen in de schroefdraad. Hierdoor kunnen de schroefdraad hijsogen aanzienlijk hogere axiale krachten accepteren dan kogelvergrendelende stiften. De stiften zijn net zo makkelijk te verwijderen door simpelweg op de knop te drukken.


De schakel is geschikt om typische hijsuitrusting zoals kettingen of hijsbanden aan te bevestigen. De schakels kunnen 180 graden draaien. Op het standaardonderdeel GN 1135 heeft de beugel bovendien een draaibaar lager, waardoor deze krachten in elke richting kan opvangen zonder dat de stift binnen de ondersteunende schroefdraad beweegt. Het standaardonderdeel GN 1135 is te herkennen aan het ringvormige lager en het ergonomisch gevormde stifthoofd. De schroefdraad hijsogen hebben ook een veiligheidsbalk om per ongeluk indrukken van de vergrendelknop te voorkomen.


De schroefdraad hijsogen zijn verkrijgbaar in vijf draadmaten, variërend van M8 tot M20, elk in een enkele lengte tussen 12 en 22 mm, en in stalen en roestvrijstalen uitvoeringen.


Elesa+Ganter is de wereldwijde verkoopsamenwerking tussen Elesa S.p.A. (Italië) en Otto Ganter GmbH & Co. KG (Duitsland), opgericht om het breedste productassortiment van standaard machine-elementen voor de mechanische industrie aan te bieden. Elesa en Ganter werken al meer dan 45 jaar samen om hun expertise te combineren, met als doel marktsynergieën te ontwikkelen die leiden tot de creatie van het breedste productassortiment dat wereldwijd beschikbaar is. Hoog betrouwbare producten die perfect functioneren met een uniek ontwerp vertegenwoordigen de onderscheidende kwaliteitscode van Elesa+Ganter.