Voor een stevige stabiliteit

Machinevoeten, verstelbare voeten, corrosiebestendig roestvast staal en elegante vormen: het aanbod van Elesa+Ganter stelvoeten is groot. En ons assortiment blijft groeien.


De stelvoet staat aan het begin van het engineeringproces nauwelijks centraal bij de ontwikkelaar. Toch vertrouwt bijna elke constructie op stelvoeten. Dus wat moet een stelvoet bieden om te kunnen overleven in een zware industriële context?


Allereerst stabiliteit! Het veilig opvangen van elke belasting, nauwkeurige verstelbaarheid en duurzaamheid. En ten slotte moet hij al deze kwaliteiten ook nog visueel tot uiting brengen.


De GN 21 stelvoet voldoet op bijzondere wijze aan dit laatste aspect. Hij bestaat volledig uit roestvast staal, de voet wordt uit massief materiaal gedraaid en heeft een mooie afwerking. Met bevestigingsgaten in de voet wordt de stelvoet aangeduid als GN 23.


De GN 42 en de GN 43 zijn universeel inzetbaar en staan bekend als eendenvoeten. De merkwaardige benaming is te danken aan de beugelvorm die half rond en half rechthoekig is. Afhankelijk van de norm wordt verzinkt staal of roestvast staal van kwaliteit 1.4301 (A2) gebruikt, optioneel kan er een rubberen laag aan de onderkant van de beugel worden geleverd. De rubberen onderlaag beschermt gevoelige oppervlakken


Voor toepassingen in sterk corrosieve omgevingen zijn de GN 44 en GN 45 ontworpen. Ze worden gemaakt van roestvast staal van kwaliteit 1.4404. Deze hebben ofwel een druppelvormig oppervlak met bevestigingsgaten, of maken gebruik van de beproefde ronde schotelvorm; beide varianten zijn ook optioneel uitgerust met rubberen pads.


Uiteindelijk biedt het assortiment stelvoeten van Elesa+Ganter een divers aanbod aan mogelijkheden. Naast verschillende voetvormen zijn de spindels verkrijgbaar met en zonder borgmoer, met verstelhulzen om het schroefdraad af te dekken, verschillende aandrijftypes of met inwendig schroefdraad, en dit alles in verschillende materiaalkwaliteiten.


Stelvoeten