• Gratis verzending vanaf €250,-
  • Orderkorting
  • Actuele voorraadindicatie
  • Voor 15:00 besteld, morgen geleverd

Nieuw in het assortiment zijklemmen


Het bestaande assortiment van Elesa+Ganter verrijkt met nieuwe universele zijklemmen

Elesa+Ganter is dé specialist in stadaardonderdelen en breidt het bestaande assortiment uit. Het assortiment wordt verrijkt met nieuwe zijklemmen die toepasbaar zijn voor universeel gebruik. De zijklemmen worden voornamelijk gebruikt in de gereedschapsbouw. De zijklemmen zijn er in verschillende uitvoeringen: met klemschroeven, met handhefbomen of nokken en met bijpassende accessoires.

 

De GN 9190.1 zijn de nieuwe zijklemmen die kunnen direct worden ingeschroefd, bijvoorbeeld in een montageplaat, of bevestigd worden aan machinetafels met T-sleuven. Met de zijklemmen worden werkstukken geklemd met een scharnierende klem. De klemkracht werkt zijwaarts en van bovenaf om het werkstuk naar beneden te trekken en het tegen vaste aanslagen en het steunvlak te klemmen. De geringe totale hoogte van de zijklemmen maakt een volledige bewerking van het werkstuk mogelijk.


Meerdere uitvoeringen zijklemmen Elesa + Ganter


De zijklemmen zijn ook verkrijgbaar met een prismabek of een verstelbare handgreep. De zijklem met een verstelbare handgreep kan zonder gereedschap worden bediend. Wanneer de klemschroef wordt losgemaakt, worden de bekken door veerkracht teruggetrokken naar hun uitgangspositie en het werkstuk wordt vrijgegeven.

 Wil je snel en regelmatig klemmen dan biedt Elesa+Ganter ook de GN 9190 zijklem met spiraalspanner. Deze zijklem creëert zijn klemkracht met een zelfremmende spiraal die voor constante krachten zorgt. 


 Hoogwaardige kwaliteit zijklemmen


De zijklemmen van Elesa+Ganter zijn gemaakt van hoogwaardig gehad staal. Dit maakt de klemmen zeer duurzaam en van hoge kwaliteit. Daarnaast biedt Elesa+Ganter ook de GN 9190.3 ondersteuningsblokken met sleuven als bijpassende accessoires voor de zijklemmen aan. De ondersteuningsblokken kunnen worden gebruikt om de zijklemmen op machinetafels in elke positie te bevestigen, zelfs loodrecht op de T-sleuf.


Nieuwe zijklemmen